Mindfulness/meditatie

Hoe kan zo iets simpels, zo moeilijk zijn?

Hoe zou jou leven er uit zien als je je eigen beloftes nakomt?

 

Ik heb zelf mindfulness/meditatie vervloekt en dacht dat het onmogelijk was om te leren!

Achteraf gezien vind ik het niet zo raar, ik was namelijk continu bezig met mijn gedachten, met iets waar ik daadwerkelijk niet was, met het verleden of de toekomst. Ik leefde in een fantasie wereld ontworpen door mijn eigen ‘Mindfuck’.

Door hier bewust van te worden, is mijn blik op de wereld en mijzelf compleet veranderd. Nu zie ik in dat je je eigen geluk zelf bepaalt en dat de wereld zo mooi is als je hem zelf maakt. Dit heb ik mede te danken aan mindfulness/meditatie. Ik deel dit graag zodat jullie kunnen ontdekken wat mindfulness/meditatie voor jezelf kan betekenen en wat het (eventueel) voor jou kan doen.

“Meditation provides a way of learning how to let go.”

Wat is Meditatie voor mij:

Meditatie is voor mij een moment van bewustzijn. Hierdoor leer je:

 • Dat je altijd een keuze hebt (Mindset)
 • Een moment voor jezelf nemen (discipline)
 • Van moeten naar willen
 • Nieuwsgierig naar jezelf zijn
 • Liefdevol zijn
 • Vertragen, bewust worden van het nu (slow down)

Meditatie zie ik als een basis, wat je in vele vormen hebt. Je neemt een moment voor jezelf zodat je contact (gewaarzijn) kan maken met datgene wat je op dat moment nodig hebt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door contact te maken met:

 • Lichaam
 • Geest
 • Hart
 • Intuïtie

Het is echter aan jou waar je behoefte aan hebt:

 • Rust in je hoofd en lichaam (vrij komen van gedachten en emoties)
 • Betere concentratie (ontwikkeling Mindset)
 • Ontdekken wat er in je omgaat (inzien wat je nodig hebt)
 • Acceptatie (stoppen met verzetten)

 

Door je bewust te worden en je focus hier naar te verleggen, kan je een meditatie vorm uitkiezen die hier het beste bij past.

Meditatie vormen die ik prettig vind, zijn:

 • Contemplatieve meditatie is een moment van bewustzijn met je focus naar een vraag of onderwerp ( zie de training https://www.gestaltnu.nl/enlightenment/).
 • Objectgerichte, concentratie meditatie is een moment van bewustzijn met je focus op een object. Dat object kan van alles zijn, zoals een beeld, je ademhaling, een geluid, een emotie of een gevoel.
 • Objectvrije, non dualemeditatie is een moment van bewustzijn met je focus op het loslaten van grenzen alles smelt samen tot één.
 • Sportmeditatie (bewegende meditatie) is een moment van bewustzijn met je focus op je sport en de beweging hiervan (lopen, surfen, yoga).

 

When you own your breath, nobody can steal your peace.

En dan heb je misschien nog wel de bekendste, mindfulness. Mindfulness zelf is niets meer dan iets doen met je volle aandacht. Mindfulness meditatie is een moment nemen van bewustzijn met de focus naar jezelf en de wereld om je heen met volle aandacht voor het huidige moment, zonder te oordelen.

Mindfulness is een manier om het dagelijks leven meer plezierig te maken en minder stressvol. Je kan het elk moment doen zoals op:

 • Tijdens school/werk
 • Lopend
 • Etend
 • Zittend

Mindfulness isn’t difficult. We just need to remember to do it

Mindfulness is een optie, die je op elk moment kunt toepassen. Mindfulness kan je helpen te begrijpen hoe je jezelf voelt en hoe je daar mee kan omgaan. Bij Mindfulness gaat het om:

 • Dat je bewust bent van het huidige moment. (in plaats van continu zorgen maken over je verleden of de toekomst)
 • Dat je elke dag kiest vriendelijk te zijn naar jezelf en de ander in het huidige moment.
 • Dat je open staat voor alle dingen waar je bewust van bent of het nou plezierig zijn, neutraal of zelf onplezierig.
 • Dat we nieuwsgierig zijn, zonder te oordelen of te bekritiseren.

Het kan bijvoorbeeld helpen bij:

 • Stress (burn-out)
 • Angsten of paniek aanvallen
 • Somberheid
 • Vermoeidheid en nog zoveel meer

Voorheen dacht ikzelf dat mindfulness zweverig was en merkte daardoor de nodige weerstand in mezelf. Maar uiteindelijk ben ik gaan inzien:

 • Dat ik mijn gedachten niet ben (maar een observator)
 • Dat ik mijn gedachten kan inzetten als een tool. (keuzes maken)
 • Dat ik de wereld ging zien zoals die is (Ik werd bewust van mijn mindfuck)
 • Dat waar ik naar op zoek was, al lang in me zat  (dat iedere goed is zoals die is)

 

 

Ik begreep het gewoon niet en gebruikte het als een excuus om het niet aan te gaan. Gelukkig worden is een mooie gedachten, ik stond er alleen niet voor open om ook zelf te veranderen.

 

Dit was een hele korte versie van mijn gedachten over mindfulness/meditatie. Het is nu echter aan jou! Geef jezelf de kans zodat je kan ontdekken wat het voor jou kan doen. Ben je nieuwgierig geworden en spreekt mindfulness/meditatie je aan?! Je kan altijd contact met me opnemen en je bent van harte welkom!

Liefs, Jeroen

Je kan kiezen uit verschillende vormen:

 

Loop je nog vast met onaffe dingen uit je verleden en wil je jouw geluk hierdoor niet meer laten belemmeren?
Dan kunnen we het versterken met gestalttherapie, ademwerk, lichaamswerk, stemwerk, …… oftewel we kijken wat je op dat moment nodig hebt.

Individuele gesprekken

Samen onderzoeken wat jij op dit punt in je leven nodig hebt

In een groep

Even weg uit de hectiek, naar rust in de chaos! Leven in het nu, eerlijk naar jezelf zijn en lichaam & geest in balans.

Enlightment

De antwoorden op al jouw levensvragen zitten in je. Het enige dat je hoeft te doen, is ze in jezelf  ontdekken.

 

''Het duurde bij mij even voordat ik de moed had verzameld om hulp te zoeken bij steeds terugkerende pijnpunten in mijn leven. Ergens voelde het als falen. Jeroen nam dit gevoel tijdens mijn telefonische intake meteen weg. Hij is een superfijne coach die echt de tijd voor je neemt. Hij kijkt goed naar wat wel en niet bij je past waardoor ik snel voelde dat we in de juiste richting gingen.
Door zijn eigen openhartigheid maakte hij het me erg makkelijk om mijn façade neer te laten en in alle eerlijkheid naar mezelf te kijken. Tijdens mijn proces stond Jeroen naast mij en dat voelde erg veilig en fijn. Jeroen is een inspirerend en liefdevol mens, hij heeft me enorm op weg geholpen de regie over mijn leven terug te krijgen en daar ben ik hem erg dankbaar voor!'

Andrea

 

''Doordat ik geregeld vast kwam te zitten in mijn bovenlijf en daardoor ook zwaarder ademde kwam ik bij Jeroen voor ademwerk. Jeroen heeft een aangenaam doortastende manier om erachter te komen wat je blokkeert of belemmert. Ben erg blij met de sessies en oefeningen, waardoor ik nu weer letterlijk opgeluchter ben.'

Timo

 

''Ik kom nu een paar maandjes op gesprek bij Jeroen. Naast de talloze kwaliteiten en vaardigheden die Jeroen bezit, sprak mij op de website zijn directheid aan (wat ik teruglas in de recensies). Iets dat ik nodig heb, iemand die mij liefdevol kan confronteren als het moet. Dit heb ik geweten haha. Jeroen zet mij elke sessie weer met beiden benen op de grond en loop ik weer de deur uit met iets waar ik niet omheen kan 🙂 de gesprekken met Jeroen helpen mij tot ACTIE te komen. Om nu echt mezelf op nummer 1 te zetten en te gaan handelen naar dat wat ik nodig heb. Jeroen heeft mij geleerd dat voor mijzelf zorgen niet egoïstisch is en dat ik ook nooit iedereen te vriend kan houden, dit is oke. Want de belangrijkste vriend heb ik teruggevonden, mezelf. Door iets wat ik heel moeilijk vond; mezelf SERIEUS nemen. Jeroen is altijd in voor een geintje tussendoor en zoekt lekker de grenzen op, maar zeker altijd met een liefdevol oog voor de ander. Met de creativiteit van Jeroen is geen enkel gesprek hetzelfde.
Ik kijk uit naar de gesprekken die nog volgen, om nog meer in contact te komen met met mezelf, waarin ik mijn behoeften, verlangen en grenzen nog beter kan gaan verhouden tot de wereld. Oja, en waarin ik alle versies van mezelf nog serieuzer mag gaan nemen :)'

Laila

 

''Woorden tekort.. en dat bij mij..
Ik heb mezelf mogen laten zien, ik werd ECHT gezien, en daardoor heb ik ongelooflijk kunnen groeien. Puzzelstukjes kwamen bij elkaar, patronen die ik wel kende maar moeilijk kon veranderen kwamen naar boven en werden gezien, waardoor ik kon kiezen voor ander gedrag. En wat heeft me dat ongelooflijk veel gebracht. Jeroen weet vanaf het allereerste tot het allerlaatste moment een veilige omgeving te creëren, verbinding te maken en echte aandacht voor je te hebben. En misschien nog belangrijker: hij weet je in beweging te brengen!
Wat ik heb beleefd en ervaren is zo mooi.. en dat gun ik iedereen! Ik ben weer AAN gegaan, gaan stralen, in mezelf gaan geloven. Nogmaals super veel dank Jeroen!'

Marieke

'Jeroen daagt me uit naar mezelf te kijken en houdt me op een respectvolle manier een spiegel voor tot we de kern weten te raken. Van daaruit komt een mooi en helend proces op gang'

Karen

' Gelul! Met een grote glimlach kijkt Jeroen je dan aan, want daar ga je weer met redenaties vanuit je vanuit je hoofd met onzin argumenten die je ooit bedacht hebt omdat het voor je werkte. Maarja das nu voorbij, tenminste wil je dat echt? Want als je bij Jeroen komt zal hij je laten zien dat je oude coping mechanismen vaak niet meer houdbaar zijn en dat terug naar je gevoel gaan de enige weg is. Vaak weet je in het begin niet eens wat er gevoelsmatig in je afspeelt en daar leidt Jeroen je weer naar terug. Jeroen daagt je uit om te kijken naar jezelf, naar de mooie en de donkere zijden van je zijn. Wie ben ik nu eigenlijk werkelijk en waarom doe ik wat ik doe en hoe kan ik dat anders gaan doen als de mens die ik werkelijk eigenlijk ben. Daarbij moet je vaak vastomlijnde ideeën over jezelf los laten of accepteren. Dit is geen makkelijke weg, maar wel de enige. Deze weg zit vol met scherpe en confronterende vragen en oefeningen, maar ook hele mooie simpele oefeningen. Jeroen handelt altijd met de bedoeling de zachtheid weer voor jezelf terug te vinden, echter voor mooie praatjes moet je niet komen bij Jeroen, want jij wilt toch veranderen nou dat gaan we doen maar jij moet wel willen.'

Saskia

 

''De eerste keer dat ik naar Jeroen ging was ik toch wel nerveus. Een vreemde man, waar ik hulp aan gevraagd had, hoe zou het gesprek gaan? Ik had zijn website gezien en dat sprak me erg aan. Vooral zijn enthousiasme en positiviteit in zijn verhaal. Toen ik bij Jeroen binnen kwam, voelde het gelijk goed. Ik had een burn out en de fijne gesprekken met hem hebben me echt heel erg geholpen. Het feit dat hij zichzelf ook kwetsbaar opstelde, zijn eigen verhaal en ervaring wilde delen en mij daarmee ook liet zien dat het anders kan, handvatten kon geven om het voor jezelf minder zwaar te maken, heeft me enorm geholpen. Heel laagdrempelig en jezelf kunnen en mogen zijn! Een mooi mens! Ik gun het iedereen om Jeroen zijn wijsheid, en positiviteit te mogen ervaren en mee te nemen in zijn eigen zoektocht naar de betere versie had jezelf! Dankjewel voor alles Jeroen!'

Jolanda

'Op 16 december heb ik een workshop gevolgd op de open dag van Gestalt Nu. De training was een verdieping voor het kennen van mezelf en heeft me in korte tijd vele inzichten gegeven. Jeroen is een vrolijke en positief ingestelde trainer met een doortastende wijze van begeleiden. Heel waardevol!'

Esther

 

''Ben ruim 2 jaar geleden met Jeroen in contact gekomen. Op nagenoeg alle vlakken is mijn leven verbeterd en Jeroen heeft daar een grote rol in gespeeld. De manier waarop Jeroen coacht is ontzettend prettig en ben hem dan ook bijzonder dankbaar voor alle hulp. Dankjewel Jeroen, je bent een fantastische coach!'

Larson

'Een tijd geleden de training Ik besta gedaan, een weekend waarin verschillende onderdelen zich afwisselen. Het fijne was dat ik in heb leren zien wat mijn potentieel is. Dit werd op een hele speelse en prettige manier gedaan, enorm verfrissend. Het is een training die je niet wilt missen!'

Nadine

 

' Op 20 januari een workshop gevolgd bij Jeroen. Jeroen bood een veilige en prettige omgeving waarin je meteen thuis voelde en het goed voelde om mijn verhaal te doen. Bedankt Jeroen!'

Evelyne

 

'Simpelweg, in één adem:
To-the-point coaching! Doeltreffend. Kan niet anders zeggen.

Uitgebreider:
Ik kan hier geen precieze review geven zonder heel persoonlijk te worden, en dat wil ik liever niet online (persoonlijk worden bedoel ik), dus excuseer de minder-precieze en dus iets-'zweverige' tekst.
In werkelijkheid is coaching van Jeroen juist niet zweverig: hij zette mij eigenlijk tijdens het eerste gesprek al met beide benen op de grond (met humor, met begrip, met kennis over mindfulness/integreren van gevoelens en gedachten) maar zorgde ook voor een zachte landing.

Ik hoefde dus geen uren naast Jeroen te zitten en mijn verhaal te doen voordat ik het idee had dat hij mij iets 'teruggaf' waar ik mee vooruit kon.
Hij ging op een energieke, maar geduldig en respectvolle manier met me in gesprek: door scherp te zijn op mijn woorden kon hij me wijzen op mijn (gefantaseerde) belemmeringen waardoor ik niet 'verder' kwam. Confronterend, natuurlijk, maar juist de reden dat ik coaching zocht ook.

Dus nogmaals, mijn review, simpelweg, in één adem: To-the-point coaching! Doeltreffend. Dank je wel, Jeroen.'

Miranda

'Absoluut waardevol. De inzichten en kennis die ik hier tot nu heb mogen opdoen, hebben zich gevormd tot handvaten die ik op een dagelijkse basis gebruik. Ik loop nu bijna een jaar bij Jeroen en ik blijf nog altijd elke keer iets nieuws leren.

Waar ik bij de reguliere GGZ niet op mijn plek was, heb ik uiteindelijk Jeroen gevonden en was ik vanaf dag 1 op mijn plek en ik zou nog steeds nergens anders liever willen zitten. Naast dat Jeroen zelf een zeer positief persoon is met een buitengewone mooie energie om zich heen, is zijn manier van coachen erg verfrissend en verademend geweest.

Zijn coaching bevat de juiste, kritische vragen met bijbehorende eyeopening oefeningen, mindfulness en meditatie, en last but not least een vleugje humor.

Jeroen heeft bij mij zo’n grote rol gespeeld in hoe ver ik tot nu toe ben gekomen waar ik hem heel erg dankbaar voor ben en ik kan zijn coaching oprecht alleen maar aanraden.'

Anna

Contact info

Spiegelnisserkade 184, 3031 VM Rotterdam

 info@gestaltnu.nl

06-44 00 88 80

Of stuur een app

Contact formulier

Kvk nr. 63 27 38 88

Btw nr. NL002015414B56

Privacy verklaring

Algemene voorwaarden

Volg ons op social media

facebook logo Gestal Nu facebook logo Gestal Nu

Nieuwsbrief ontvangen?

Afspraak maken
close slider

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.