Ademwerk (breathwork)

Inhale the Good Shit
Exhale the Bullshit

Welkom

Ademwerk (breathwork) wat is dat?
We ademen elk moment vanaf onze geboorte, hier heb je niemand voor nodig! Ik hoor het mezelf nog zeggen zo’n 15 jaar geleden maar niets was minder waar, ik was bang om de controle los te laten, want wat zou er wel kunnen gebeuren?

Welke emoties komen er naar boven?

En waar zouden mensen misschien wel achter kunnen komen? En wat zouden ze dan van me vinden? Pfff ik word er nu al weer moe van om continu bezig te zijn met de ander, maar ik heb geluk ik had toen geen tijd meer om naar mezelf te kijken en dat was precies mijn bedoeling; want aan MIJ kon het toch niet liggen?!

Whenever you’re feeling down — just breathe. Everything will work its way out in the end

Wat is jouw verhaal? Nee, niet jouw verhaal die je op verjaardagen vertelt maar jouw verhaal die je niet hardop durft te zeggen. Let eens bewust op je ademhaling; verandert die ineens? Houd je jouw adem in? Of gaat jouw ademhaling misschien iets sneller?

Jouw ademhaling vertelt al heel veel hoe je leeft en dus ook hoe je jezelf nu voelt. Heb je fysieke klachten als mentale klachten; kijk dan eens naar jezelf! Vind je het raar? Wees eerlijk naar jezelf; hoe goed zorg jij voor jezelf?

Wat zou het voor jou betekenen als je weer verbinding met en in balans kan komen met je lichaam? Dat je weer grip op je leven kan krijgen en dat je gaat ontdekken dat jezelf veel meer kan dan dat jezelf dacht!

 

  Wat kan ik voor je doen?

  Als ademcoach leer ik je weer volledig en bewust te ademen.

  Onder begeleiding nodig ik je uit om laag voor laag oude pijnen los te laten zodat de energie en liefde weer vrij kunnen stromen.

  Het vraagt om moed , vertrouwen en doorzettingsvermogen om door te ademen juist op de momenten dat je eigenlijk wilt stoppen.

   Laat via ademtechnieken oude emoties en patronen los en ervaar een hernieuwd gevoel van vrijheid.

  Wat heeft Ademwerk voor mij gedaan?

  Misschien klink het wel raar dat je met ademwerk trauma’s, stress en spanning kan verwerken. Met ademwerk kan je heel ver komen
  en dat is nu ook wetenschappelijk bewezen het kan zelfzs jouw immuunsysteem versterken.

  When you own your breath no one can steal your peace

  Ik  ben zelf chronisch ziek en ademwerk heeft me veel gegeven zoals:

  • Het bevorderen van mijn immuunsysteem (minder ziek)
  • Positieve zelfontwikkeling (jezelf toestaan te leren)
  • Oude emoties verwerken (leren loslaten)
  • Ontwikkeling zelfbewustzijn (leven in het nu; Mindfulness)
  • Meer energie (meer lucht)
  • Minder piekeren (meditatie)
  • Omgaan met HSP (omgaan met prikkels)
  • Overwinning van angsten (het aangaan)
  • Omgaan met pijn (je focus kunnen verleggen)
  • Van burn-out naar herstel (je hoeft het niet alleen te doen)
  • Geen verstopte neus meer (beter slapen)
  • Minder druk maken wat anderen van je vinden (meer zelfvertrouwen)
  • Meer rust (loskomen van mijn mindfuck)
  • Van er alleen over denken naar het daadwerkelijk ook doen! (motivatie)

   

  Dit alles heeft me zoveel gegeven

  Het is dan ook niet alleen in- en uitademen.

  De Pranayama (onderdeel van de  yogaoefening) is bijvoorbeeld al eeuwen oud en mede hierdoor zijn meerdere vormen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn: Sjamanistisch ademwerk, Rebirthing, Wim Hof methode, Tai chi, Oxygen advantage breating, Soma breathing, ga maar door. Allemaal hebben ze me wat gegeven en daarom bekijk ik welke ademmethode (flow) het beste bij jou past op dat moment. Het kan een 1-op-1 sessie zijn of in een groep. Bij de praktijk aan huis of lekker in de natuur en zelfs op de boot.

  Spreekt ademwerk je aan of ben je nieuwgierig geworden; je kan altijd contact met me opnemen en je bent natuurlijk van harte welkom!

  Liefs Jeroen

  Wil je nog meer rust in jezelf vinden en ben je ook nieuwsgierig naar mindfulness en meditatie maar vind je dat moeilijk?! Met ademwerk leer je bewust ademen waardoor je al mindfulness bezig bent. Door een ademsessie te ervaren kom je al in een mediterende vorm waar je leert om te gaan met je mindset. Ofwel ademwerk is een basis wat je weer verder kan helpen met zoveel meer andere dingen.

  Wil je nog meer verdieping op de lagen die we zijn tegengekomen met ademwerk dan kunnen we het versterken met gestalttherapie, lichaamswerk, stemwerk, …… oftewel we kijken wat je op dat moment nodig hebt.

  Individuele gesprekken

  Samen onderzoeken wat jij op dit punt in je leven nodig hebt

  In een groep

  Even weg uit de hectiek, naar rust in de chaos! Leven in het nu, eerlijk naar jezelf zijn en lichaam & geest in balans.

   

  ''Het duurde bij mij even voordat ik de moed had verzameld om hulp te zoeken bij steeds terugkerende pijnpunten in mijn leven. Ergens voelde het als falen. Jeroen nam dit gevoel tijdens mijn telefonische intake meteen weg. Hij is een superfijne coach die echt de tijd voor je neemt. Hij kijkt goed naar wat wel en niet bij je past waardoor ik snel voelde dat we in de juiste richting gingen.
  Door zijn eigen openhartigheid maakte hij het me erg makkelijk om mijn façade neer te laten en in alle eerlijkheid naar mezelf te kijken. Tijdens mijn proces stond Jeroen naast mij en dat voelde erg veilig en fijn. Jeroen is een inspirerend en liefdevol mens, hij heeft me enorm op weg geholpen de regie over mijn leven terug te krijgen en daar ben ik hem erg dankbaar voor!'

  Andrea

   

  ''Doordat ik geregeld vast kwam te zitten in mijn bovenlijf en daardoor ook zwaarder ademde kwam ik bij Jeroen voor ademwerk. Jeroen heeft een aangenaam doortastende manier om erachter te komen wat je blokkeert of belemmert. Ben erg blij met de sessies en oefeningen, waardoor ik nu weer letterlijk opgeluchter ben.'

  Timo

   

  ''Ik kom nu een paar maandjes op gesprek bij Jeroen. Naast de talloze kwaliteiten en vaardigheden die Jeroen bezit, sprak mij op de website zijn directheid aan (wat ik teruglas in de recensies). Iets dat ik nodig heb, iemand die mij liefdevol kan confronteren als het moet. Dit heb ik geweten haha. Jeroen zet mij elke sessie weer met beiden benen op de grond en loop ik weer de deur uit met iets waar ik niet omheen kan 🙂 de gesprekken met Jeroen helpen mij tot ACTIE te komen. Om nu echt mezelf op nummer 1 te zetten en te gaan handelen naar dat wat ik nodig heb. Jeroen heeft mij geleerd dat voor mijzelf zorgen niet egoïstisch is en dat ik ook nooit iedereen te vriend kan houden, dit is oke. Want de belangrijkste vriend heb ik teruggevonden, mezelf. Door iets wat ik heel moeilijk vond; mezelf SERIEUS nemen. Jeroen is altijd in voor een geintje tussendoor en zoekt lekker de grenzen op, maar zeker altijd met een liefdevol oog voor de ander. Met de creativiteit van Jeroen is geen enkel gesprek hetzelfde.
  Ik kijk uit naar de gesprekken die nog volgen, om nog meer in contact te komen met met mezelf, waarin ik mijn behoeften, verlangen en grenzen nog beter kan gaan verhouden tot de wereld. Oja, en waarin ik alle versies van mezelf nog serieuzer mag gaan nemen :)'

  Laila

   

  ''Woorden tekort.. en dat bij mij..
  Ik heb mezelf mogen laten zien, ik werd ECHT gezien, en daardoor heb ik ongelooflijk kunnen groeien. Puzzelstukjes kwamen bij elkaar, patronen die ik wel kende maar moeilijk kon veranderen kwamen naar boven en werden gezien, waardoor ik kon kiezen voor ander gedrag. En wat heeft me dat ongelooflijk veel gebracht. Jeroen weet vanaf het allereerste tot het allerlaatste moment een veilige omgeving te creëren, verbinding te maken en echte aandacht voor je te hebben. En misschien nog belangrijker: hij weet je in beweging te brengen!
  Wat ik heb beleefd en ervaren is zo mooi.. en dat gun ik iedereen! Ik ben weer AAN gegaan, gaan stralen, in mezelf gaan geloven. Nogmaals super veel dank Jeroen!'

  Marieke

  'Jeroen daagt me uit naar mezelf te kijken en houdt me op een respectvolle manier een spiegel voor tot we de kern weten te raken. Van daaruit komt een mooi en helend proces op gang'

  Karen

  ' Gelul! Met een grote glimlach kijkt Jeroen je dan aan, want daar ga je weer met redenaties vanuit je vanuit je hoofd met onzin argumenten die je ooit bedacht hebt omdat het voor je werkte. Maarja das nu voorbij, tenminste wil je dat echt? Want als je bij Jeroen komt zal hij je laten zien dat je oude coping mechanismen vaak niet meer houdbaar zijn en dat terug naar je gevoel gaan de enige weg is. Vaak weet je in het begin niet eens wat er gevoelsmatig in je afspeelt en daar leidt Jeroen je weer naar terug. Jeroen daagt je uit om te kijken naar jezelf, naar de mooie en de donkere zijden van je zijn. Wie ben ik nu eigenlijk werkelijk en waarom doe ik wat ik doe en hoe kan ik dat anders gaan doen als de mens die ik werkelijk eigenlijk ben. Daarbij moet je vaak vastomlijnde ideeën over jezelf los laten of accepteren. Dit is geen makkelijke weg, maar wel de enige. Deze weg zit vol met scherpe en confronterende vragen en oefeningen, maar ook hele mooie simpele oefeningen. Jeroen handelt altijd met de bedoeling de zachtheid weer voor jezelf terug te vinden, echter voor mooie praatjes moet je niet komen bij Jeroen, want jij wilt toch veranderen nou dat gaan we doen maar jij moet wel willen.'

  Saskia

   

  ''De eerste keer dat ik naar Jeroen ging was ik toch wel nerveus. Een vreemde man, waar ik hulp aan gevraagd had, hoe zou het gesprek gaan? Ik had zijn website gezien en dat sprak me erg aan. Vooral zijn enthousiasme en positiviteit in zijn verhaal. Toen ik bij Jeroen binnen kwam, voelde het gelijk goed. Ik had een burn out en de fijne gesprekken met hem hebben me echt heel erg geholpen. Het feit dat hij zichzelf ook kwetsbaar opstelde, zijn eigen verhaal en ervaring wilde delen en mij daarmee ook liet zien dat het anders kan, handvatten kon geven om het voor jezelf minder zwaar te maken, heeft me enorm geholpen. Heel laagdrempelig en jezelf kunnen en mogen zijn! Een mooi mens! Ik gun het iedereen om Jeroen zijn wijsheid, en positiviteit te mogen ervaren en mee te nemen in zijn eigen zoektocht naar de betere versie had jezelf! Dankjewel voor alles Jeroen!'

  Jolanda

  'Op 16 december heb ik een workshop gevolgd op de open dag van Gestalt Nu. De training was een verdieping voor het kennen van mezelf en heeft me in korte tijd vele inzichten gegeven. Jeroen is een vrolijke en positief ingestelde trainer met een doortastende wijze van begeleiden. Heel waardevol!'

  Esther

   

  ''Ben ruim 2 jaar geleden met Jeroen in contact gekomen. Op nagenoeg alle vlakken is mijn leven verbeterd en Jeroen heeft daar een grote rol in gespeeld. De manier waarop Jeroen coacht is ontzettend prettig en ben hem dan ook bijzonder dankbaar voor alle hulp. Dankjewel Jeroen, je bent een fantastische coach!'

  Larson

  'Een tijd geleden de training Ik besta gedaan, een weekend waarin verschillende onderdelen zich afwisselen. Het fijne was dat ik in heb leren zien wat mijn potentieel is. Dit werd op een hele speelse en prettige manier gedaan, enorm verfrissend. Het is een training die je niet wilt missen!'

  Nadine

   

  ' Op 20 januari een workshop gevolgd bij Jeroen. Jeroen bood een veilige en prettige omgeving waarin je meteen thuis voelde en het goed voelde om mijn verhaal te doen. Bedankt Jeroen!'

  Evelyne

   

  'Simpelweg, in één adem:
  To-the-point coaching! Doeltreffend. Kan niet anders zeggen.

  Uitgebreider:
  Ik kan hier geen precieze review geven zonder heel persoonlijk te worden, en dat wil ik liever niet online (persoonlijk worden bedoel ik), dus excuseer de minder-precieze en dus iets-'zweverige' tekst.
  In werkelijkheid is coaching van Jeroen juist niet zweverig: hij zette mij eigenlijk tijdens het eerste gesprek al met beide benen op de grond (met humor, met begrip, met kennis over mindfulness/integreren van gevoelens en gedachten) maar zorgde ook voor een zachte landing.

  Ik hoefde dus geen uren naast Jeroen te zitten en mijn verhaal te doen voordat ik het idee had dat hij mij iets 'teruggaf' waar ik mee vooruit kon.
  Hij ging op een energieke, maar geduldig en respectvolle manier met me in gesprek: door scherp te zijn op mijn woorden kon hij me wijzen op mijn (gefantaseerde) belemmeringen waardoor ik niet 'verder' kwam. Confronterend, natuurlijk, maar juist de reden dat ik coaching zocht ook.

  Dus nogmaals, mijn review, simpelweg, in één adem: To-the-point coaching! Doeltreffend. Dank je wel, Jeroen.'

  Miranda

  'Absoluut waardevol. De inzichten en kennis die ik hier tot nu heb mogen opdoen, hebben zich gevormd tot handvaten die ik op een dagelijkse basis gebruik. Ik loop nu bijna een jaar bij Jeroen en ik blijf nog altijd elke keer iets nieuws leren.

  Waar ik bij de reguliere GGZ niet op mijn plek was, heb ik uiteindelijk Jeroen gevonden en was ik vanaf dag 1 op mijn plek en ik zou nog steeds nergens anders liever willen zitten. Naast dat Jeroen zelf een zeer positief persoon is met een buitengewone mooie energie om zich heen, is zijn manier van coachen erg verfrissend en verademend geweest.

  Zijn coaching bevat de juiste, kritische vragen met bijbehorende eyeopening oefeningen, mindfulness en meditatie, en last but not least een vleugje humor.

  Jeroen heeft bij mij zo’n grote rol gespeeld in hoe ver ik tot nu toe ben gekomen waar ik hem heel erg dankbaar voor ben en ik kan zijn coaching oprecht alleen maar aanraden.'

  Anna

  Contact info

  Spiegelnisserkade 184, 3031 VM Rotterdam

   info@gestaltnu.nl

  06-44 00 88 80

  Of stuur een app

  Contact formulier

  Kvk nr. 63 27 38 88

  Btw nr. NL002015414B56

  Privacy verklaring

  Algemene voorwaarden

  Volg ons op social media

  facebook logo Gestal Nu facebook logo Gestal Nu

  Nieuwsbrief ontvangen?

  Afspraak maken
  close slider

  Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.